ГДБОП и Гранична полиция проверяват ТИР-ове за контрабанда на Калотина и Кулата

ГДБОП и Гранична полиция проверяват ТИР-ове за контрабанда на Калотина и Кулата
БГНЕС
A A+ A++ A

Планирана операция срещу контрабандата на стоки и товари се провежда в районите на ГКПП – Калотина и Кулата.Проверките обхващат само тежкотоварни автомобили.

Операцията е координирана от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГД „Борба с организираната престъпност”. Целта й е контрол на обработката на документите на тежкотоварни автомобили и установяване на съответствие на товарите с предварително декларираното.

Акцентът е поставен върху контрола на акцизни стоки и стоки с висок фискален риск, както и противодействие на корупционни практики на държавни служители. Операцията е част от постоянните действия за превенция на контрабандата. Проверките ще се извършват на базата на анализ на риска.

От МВР успокояват, че е създадена необходимата организация, за да не се затруднява движението на моторни превозни средства, както и да не се възпрепятстват проверките на граничарите и нормалния ритъм на преминаване през пунктовете.

#контрабанда #ГДБОП #гранична полиция #Калотина #Кулата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »