Алексей Петров припаднал в затвора, местят го в болница

Алексей Петров припаднал в затвора, местят го в болница
След като припаднал късно вечерта в петък, лекарите на затвора му назначили изследвания дали действително е болен или симулира. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Алексей Петров е преместен в болницата на Централния софийски затвор в нощта на петък срещу събота.

След като припаднал късно вечерта в петък, лекарите на затвора му назначили изследвания дали действително е болен или симулира, съобщава TV7.

В петък защитата на Алексей Петров поиска отвод на целия съдебен състав по делото „Октопод".

Мотивите на адвокатите са, че при взимането на решението за мярката за неотклонение са били приети за верни твърденията на свидетели, което нарушава изискванията за обективност на наказателния процес. От обвинението не са съгласни с искането за отвод.

На 3 май 2012 г. Софийски градски съд (СГС) наложи мярка „задържане под стража" на Алексей Петров и той беше изведен с белезници от съдебна зала, припомня БГНЕС.

По време на поредното заседание по делото „Октопод", прокуратурата поиска Петров да бъде задържан под стража. Обвинението настоя за ареста на „някогашния лоялен гражданин" с мотива, че е въздействал на свидетелите в съдебния процес.

Лансираният като „ключов" свидетел по делото Пламен Устинов разказа, че три дни по-рано се е видял случайно с Петров в Тетевенско. По думите на Устинов бившият съветник в ДАНС го увещавал да се откаже от показанията си.

Това била третата подобна среща, в която подсъдимият искал от свидетеля да се оттегли от делото.

Устинов обясни още, че веднага след ареста на Петров при него се явявали различни хора, които са опитвали да го мотивират финансово, за да не дава показания.

Преди да разкаже тази история Устинов, който е бил служител в НСО, заяви под клетва в съда, че през 2006 г. Петров му е възложил да организира убийството на бизнесмена Васил Божков.

По думите на Устинов Петров искал от него физическото отстраняване на Гриша Ганчев и Валентин Шотев. Последният също е свидетел по делото „Октопод".

#Алексей Петров #Октопод #Софийски градски съд #СГС #Пламен Устинов #ДАНС #НСО #Васил Божков #Гриша Ганчев #Валентин Шотев #Тетевен #Централния софийски затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници