Гърция върна на България изтерзан българин

Гърция върна на България изтерзан българин
Приетият в СПО пациент говори неразбираемо, казва, че работи в Гърция от 1989 година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В МБАЛ Благоевгад е приет 55-годишен български гражданин, който е предаден в петък от гръцките гранични власти и чието състояние е било на „жив скелет”.

В петък следобед Коста Георгиев Спиров от град Котел е предаден от гръцките гранични власти на българските на ГКПП „Илинден-Ексохи" край Гоце Делчев. Приет е в МБАЛ Благоевград към полунощ, предаде БГНЕС.

Случаят с 55-годишния Коста Спиров наподобява този с Кадир Мехмед от с. Голяма вода, Разградско, предаден на България на същия граничен пункт на 3 август м.г.

Коста е лежал в гръцка болница със счупена тазобедрена става на десния крак. Опериран е и му е поставена стабилизираща шина на крака. При предаването на Спиров, гръцките гранични власти са връчили епикриза на гръцки език.

С линейка на ЦСМП Гоце Делчев около 50-килограмовия мъж е транспортиран до Спешно-приемно отделение (СПО) на МБАЛ без стотинка в джоба.

Транспортиралият го от Гоце Делчев до Благоевград медицински екип го е нахранил с баница и кисело мляко.

Според информацията на БГНЕС българинът „е само кожа и кости”. Приетият в СПО пациент говори неразбираемо, казва, че работи в Гърция от 1989 година.

Работил е какво ли не, включително и овчар в района на град Драма. Не може смислено да обясни как си е счупил крака, почти без зъби е.

Към 3 часа през нощта на петък срещу събота е започнал да буйства, като е изпокъсал памперсите си.

По неофициална информация гастарбайтерът в Гърция не си е платил лечението в тамошната болница и затова е предаден на българските гранични власти.

При приемането на Коста Спиров в МБАЛ е уведомена и полицията. Завеждащият СПО на МБАЛ д-р Владимир Рабаджийски е забранил изнасянето на каквато и да е информация за втория предаден за по-малко от година „гръцки пациент".

Спиров е приет в СПО, за да не остане на улицата. По телефона е уведомен синът му, който по-късно в събота ще пристигне от Котел, за да си го прибере.

#МБАЛ #Благоевград #Котел #Илинден #Ексохи #Гоце Делчев #Кадир Мехмед #Разград #България #Гърция #ЦСМП #СПО #драма #д-р Владимир Рабаджийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници