Валежи с гръмотевици в събота

Валежи с гръмотевици в събота
По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, когато са възможни и градушки. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

В събота на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, когато са възможни и градушки. Без валежи и предимно слънчево ще остане в западните райони на Дунавската равнина, където ще духа слаб запад-северозападен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°. В София - около 23°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за май.

Сутринта над Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно и там ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усили.

Максимални температури на въздуха ще са 23-25°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В планините на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, но по купесто-дъждовните облаци ще променя посоката и скоростта си. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, а на 2000 метра – около 9°.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #София #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници