Над 200 терористи от „елитните“ отряди на ДАЕШ са ликвидирани от иракската армия

Над 200 терористи от „елитните“ отряди на ДАЕШ са ликвидирани от иракската армия
БГНЕС
A A+ A++ A

Над 200 терористи от „Ислямска държава“ са били ликвидирани по време на операция на иракската армия в близост до град Михан в северната провинция Найнава, предаде ТАСС.

Според съобщение на армейското командване „по време на операцията за освобождение на Михан, превърнат от „Ислямска държава“ в мощен укрепен район, са били ликвидирани над 200 екстремисти, съставящи „елитните“ формирования на организацията“. Отбелязва се, че най-малко стотина от ликвидираните терористи са влизали в т.нар. „специални части“ на „Ислямска държава“ – отряди отличаващи се с особена жестокост по отношение на населението на окупираните от тях райони.

Операцията е започнала днес с артилерийски и въздушни обстрели по позициите на терористите, продължили около половин час. Освен живата сила, са били унищожени четири ракетни установки, седем минометни разчета, четири тежки картечници и няколко бронирани коли, уточнява агенция Фокус.

„Районът на Михан бе напълно взет под контрола на иракската армия.По време на операцията не е загубен и един иракски войник“, пише в съобщение на щаба на операцията в провинция Найнава.

Освобождението на Найнава и столицата ѝ – вторият по големина град в Ирак Мосул – е основната цел на армията и на народните милиции на Ирак.

#ислямска държава #Иракската армия #операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"