Apple с рекордно нисък растеж, разширява се в сферата на услугите

Apple с рекордно нисък растеж, разширява се в сферата на услугите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Компанията ще насочи своите усилия именно в развиването на платформите Apple Music и Apple Pay след отбелязания спад в продажбите на мобилни устройства.

Тенденцията сред потребителите сочи, че все повече хора са склонни да пазят по-дълго време старите си устройства, пише ''Индепендънт''.

Според последния доклад на компанията, най-големият ръст в печалбите идва именно от платформите за музика и плащане, а не от лаптопи. Още в началото на годината '"Епъл'' пусна на пазара услугата за лайвстрийм на музика - Apple Music, с което показа и посоката на развитие.

Въпреки това и до момента, само от продажби на iPhone компанията си е заработила нескромните 50,6 млиарда долара само за едно тримесечие. 

Според мнозина анализатори обаче, ''Епъл'' планира да въведе повече платени услуги в портфолиото си, с които да компенсира намалените продажби на устройства. 

''От компанията трябва да излезе следващият велик технологичен продукт,'' коментира финансовият анализатор Анджело Зино. Той заяви, че е оптимист за бъдещето на компанията, но че е крайно време тя да разнообрази продуктите и услугите си. 

#Apple #iPhone #услуги #продажби #спад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"