Над 180 екипа на КАТ ще са по пътищата за Великден

Над 180 екипа на КАТ ще са по пътищата за Великден
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 180 екипа на КАТ излизат по пътищата на страната по Великден. Пътните полицаи ще подпомагат движението по магистралите и големите пътища на страната.

Те ще пренасочват тежкотоварните автомобили към специални паркинги. Тировете над 12 тона няма да могат да се движат по магистралите и най-натоваренитe пътни направления в четвъртък от 16.00 до 20.00 часа и на втори май между 14.00 и 20.00. Същата организация ще бъде въведена и в последния работен ден преди Гергьовден – 5 май /четвъртък/, и в последния почивен ден 8 май /неделя/.

Промени ще има в движението през Владая. В четвъртък (от 12.00 до 20.00 часа) и петък (от 8.00 до 14.00 часа) ще има две ленти в посока Перник, в понеделник ( от 10.00 до 20.00 часа)– две ленти в посока София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин“.

Очаква се 4 000 автомобила с туристи от Румъния да пристигнат в черноморските ни курорти за празниците. Заради ремонта на Аспаруховия мост те ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути, така че да се заобикаля Варна. Ще се минава през Шумен, Карнобат и Айтос. Туристите ще получават брошури с обходните маршрути и GPS-координати.

Допълнителни екипи на полицията и пожарната ще има около всички храмове в страната. В навечерието на Великден ще има дежурни екипи от полицаи около църквите, а катаджии ще регулират движението около храмовете. От пожарната препоръчват на всички, решили да отидат на църква в празничните дни, да избягват синтетични дрехи. У дома трябва да внимаваме да не оставяме свещите близо до запалили предмети.

Специална организация за празниците е създадена и на граничните пунктове. Ще има и проверки за висока скорост и употребата на алкохол и наркотици. От МВР напомнят, че през 2015 година 10 души загубиха живота си при инциденти на пътя.

#КАТ #Пътна полиция #пътища #Великден #магистрали #гранични пунктове #църкви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »