''Булсатком'' отнесе глоба от 590 000 лева за нелоялна конкуренция

''Булсатком'' отнесе глоба от 590 000 лева за нелоялна конкуренция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 29 от ЗЗК от страна на „Булсатком” EАД, и наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 590 792 лева (0,4 % от общия оборот на дружеството за предходната финансова година), съобщиха от КЗК.

От началото на м. март. 2015 г. „Булсатком” ЕАД предлага на потребителите допълнителен пакет Diema Extra pack (с канали Diema Sport и Trace Sport Stars ) срещу месечен абонамент от 3,96 лв. към останалите програми. В проучването се установява, че Булсатком не комуникира надлежно новия пакет към потребителите, т.е. не предоставя пълна и точна информация за неговите характеристики - тематично съдържание, вид резолюция, в която се предлагат и др.

КЗК счита, че информацията относно качеството на приеманите телевизионни канали е съществена за потребителя при закупуване на процесния пакет и липсата на същата води до възможността за ограничаване на обективния избор на оператора.

На следващо място с решението се установява, че непосредствено след началото на излъчването на пакет програми Diema Extra pack на 05.03.2015 г липсва предлагане на програмата Trace Sport Stars, а програмата Diema Sport не се предлага в HD резолюция.

В производството е установено, че независимо от констатираните несъответствия при предлагане на Diema Extra pack от страна на „Булсатком” ЕАД не се прави отчисление от дължимата за потребителите месечна такса, с което последните да бъдат компенсирани за невъзможността да получат в пълен обем „допълнителния пакет”. 

#конкуренция #КЗК #глоба #канали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"