След Мадона църквата отрече и Лейди Гага

След Мадона църквата отрече и Лейди Гага
Не бива да се прокламира онова, което е грях, заяви Знеполският епископ Йоан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българската православна църква не одобрява концерта на Лейди Гага в България.

„Не бива да се прокламира онова, което е грях," заяви Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, за хомосексуалните внушения от песните и поведението на звездата, предаде „Дарик".

Епископ Йоан уточни, че Светият Синод не е обсъждал въпроса, но не изключи темата да се дискутира.

След като пожъна голям успех в Азия и Австралия, турнето на Лейди Гага се приближава към Европа.

Обиколката на мегазвездата на Стария континент ще започне именно с концерта на 14 август на стадион „Васил Левски" в София.

Албумът й Born This Way е с продадени повече от 6 млн. копия по цял свят и включва едни от най-големите хитове на феноменалната изпълнителка като едноименното парче „Born This Way", „Marry The Night", „Judas", „The Edge of Glory" и „Yoü and I".

Именно Born This Way е тавата, определяна от критиците като най-скандалният запис, създаван до момента от световноизвестната дарк поп дива.

Още преди неговото издаване ексцентричната звезда оголи задните си части пред света и сподели пред всички свои фенове в социалните мрежи: "Аз съм красива по свой начин, защото Бог не прави грешки, аз съм на правилния път. Родена съм така".

„Всеки има благоразумие, всеки е отговорен за собствения си живот пред Бога и за избора. Ние против човеците нямаме нищо, изборът не одобряваме. Всеки има право да избере едно, друго, но като го избере, си носи отговорността. Не бива да се прокламира онова, което е грях и това да става изява на нашето общество. Това е опасно," каза още епископ Йоан.

Преди три години в декларация църквата се обяви срещу концерта на Мадона в София.

„Знаете нашето мнение по тези въпроси. Всеки има разум да си прецени, да види, но вие знаете нашето мнение какво е. Няма да бъдем разбрани никога, да го речем, но ние пък не може да се съобразим никога с нещо, което не е в рамките на това, което е установено от Бога като принцип. Така е разпоредил Бог да бъде в нашия живот, така е сътворил човеците - мъж и жена, затова в много отношения и в Стария завет още колко проблеми са имали хора за подобни грехове," каза епископ Йоан.

Той изрази мнение, че светът в момента прокламира свободата, но тази свобода е „погрешно разбрана".

#Българска православна църква #църква #епископ Йоан #Мадона #Лейди Гага

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"