Парламентът попълни квотата си в СЕМ с кандидатите на ГЕРБ и БДЦ

Парламентът попълни квотата си в СЕМ с кандидатите на ГЕРБ и БДЦ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Без дебати парламентът избра за членове на Съвета за електронни медии (СЕМ) Розита Михайлова-Еленова и София Владимирова и най-накрая попълни квотата си в медийния регулатор.

Двете заемат местата на Георги Лозанов и Анна Хаджиева, чиито мандати изтекоха. С решението на парламента влиза в сила и указа на президента Росен Плевнелиев от миналата година, с който назначи от своята квота в регулатора говорителя на Външно министерство Бетина Жотева.

Розита Михайлова Еленова, издигната от партията на Христо Ковачки "Български демократичен център", беше подкрепена от 128 депутати, 3 бяха против, а 33 се въздържаха. Кандидатурата на ГЕРБ София Владимирова беше избрана за член на регулатора със 108 гласа "за", 11 "против" и 28 "въздържал се", която ще бъде за втори път в СЕМ.

Розита Михайлова Еленова която е бивш PR на хранителния холдинг "Белла България", Министерството на транспорта и съобщенията и БДЖ. София Владимирова вече е била в СЕМ и има опит като сценарист и PR на бившия външен министър на ГЕРБ Румяна Желева.

Атанас Атанасов от ДСБ обяви, че е гласувал против политическата имитация и си спомни как при късния Тодор Живков, за да се имитира плурализъм беше въведено правило, че не може да има избор без двама кандидати. Тогава пускаха резервен кон, за да се имитира плурализъм, същата работа направихме и днес - договорен избор задкулисно, а в залата се имитира плурализъм, коментира Атанасов.

#Народно събрание #Съвет за електронни медии #СЕМ #Росен Плевнелиев #Външно министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"