Михаил Миков: Неравенството в България е убийствено

Михаил Миков: Неравенството в България е убийствено
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Неравенството в България е убийствено, сегашното правителство ще продължи да го генерира. Това каза Михаил Миков, председател на „БСП лява България” в предаването „Денят започва” по БНТ.

Той допълни, че страната ни е несуверенна, например в бежанската криза Гърция е във фокуса, а ние пазим 1300 км европейска граница, което не ни поставя във фокуса на солидарността на ЕК. По думите му, без силна държава, не може и да има перспектива за България.

„Обичаме да правим стратегии, които да адресират проблемите в далечното бъдеще. До края на месец май отново ще има КСНС при президента по демографската криза, пак по наша инициатива”, поясни Мико и допълни, че е нужен комплекс от мерки за родителите на малки деца.

„Неравенството в България е убийствено, това разкъсва обществото. В Румъния потреблението расте със 17 %, у нас е около 2-3 %.Сегашното правителство ще продължи да генерира неравенство”, коментира още той.

Във връзка със задължително гласуване Михаил Миков коментира, че е против него, тъй като това е право на гражданите.

„Партиите трябва с поведението си да накарат хората да отидат до урните и да гласуват, а не със законодателни промени”, каза още той.

#Михаил Миков #бедност #потребление #Румъния #избори #бежанска криза #граници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници