''Александър Маккуин'' отива на съд заради сватбената рокля на Кейт Мидълтън

''Александър Маккуин'' отива на съд заради сватбената рокля на Кейт Мидълтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Пет години след като принц Уилям и съпругата му Кейт се омъжиха, модна дизайнерка твърди, че роклята на херцогинята на Кеймбридж е копирана от неин дизайн.

Красивата рокля с дантела и дълъг шлейф е дело на едноименната модна къща на британския дизайнер Александър Маккуин, който се самоуби година преди кралската сватба. Дизайнерката Кристин Кендъл, която има малко студио в Лондон, е подала жалба срещу модната марка на Маккуин, обвинявайки я в нарушение на авторските права. „Започнато е производство, тъй като нашият клиент е сигурен, че дизайн на компанията й е използван неправомерно и е копиран“, съобщи адвокатът на Кендъл.

„Това твърдение не е срещу херцогинята и няма обвинения в престъпления срещу двореца“, посочва още той. Обвиненията са насочени основно срещу модната къща и нейния творчески директор Сара Бъртън, която създава концепцията за сватбената рокля. Говорител на модната къща съобщи, че всички в нея са „объркани“ от обвиненията.

„Кристин Кендъл се свърза с „Александър Макуин“ преди почти четири години. Тогава бяхме ясни, че всякакви предположения, че дизайнът на кралската сватбена рокля на Сара Бъртън е копиран, са глупости“, посочиха от марката. В изявлението също така се казва, че Бъртън никога не е виждала дизайн или скици на Кендъл и не е знаела за съществуването й преди Кендъл да се свърже с марката близо 13 месеца след сватбата.


#Сара Бъртън #престъпления #Александър Маккуин #рокля #Кейт Мидълтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »