Протест на автобусните превозвачи блокира част от столицата

Протест на автобусните превозвачи блокира част от столицата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестна колона от над 150 автобуса премина през центъра на столицата днес.

С окачени на предниците на автобусите си плакати „Не на сивата икономика” и „НСАПБ – протест” шофьорите бавно насочиха возилата към централната автогара. А протестът предизвика сериозно задръстване в града.

''Истината е, че ние от години алармираме институциите за огромния дял на сивия сектор в бранша и затова, че в сайтовете за споделени пътувания се рекламират редовни линии с час на тръгване, място на отпътуване, цена - нещо, което е абсолютно неприемливо и в никоя европейска държава не само, че не се случва, а и не може някой и да си помисли да се случи,'' заяви за БГНЕС Ивайло Константинов от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

''Това, което очакваме от държавата е да създаде условия за лоялна конкуренция, условия за нормална работа на всички фирми, защото в момента работим в условията на изключително неконкурентна среда, заяви от своя страна Магдалена Милтенова, член на сдружението. Много са нерегламентираните превози, те обхващат повече от 50% от транспорта в страната, а в международните превози са 70%.

„Такова ескалиране на нерегламентирания превоз не е имало през годините”, посочи Милтенова.

Според Константинов, след като услугите за споделено пътуване се увеличават, те подлежат на регулация, а това е задължение на държавата. Той коментира, че много от превозвачите в страната са готови за ефективен протест, а днешните действия са само предупредителни.

#автобусни превозвачи #протест #регулация #власти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници