Мадрид въвежда олидна глоба за стопани, които не чистят след любимците си

Мадрид въвежда олидна глоба за стопани, които не чистят след любимците си
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Собствениците на кучета в испанската столица, които не събират изпражненията от домашните си любимци, ще бъдат наказвани с обществено полезен труд, пише в. „Гардиън”.

Кметството на Мадрид представи шокиращ план за затягане на правилата за разхождане на домашни любимци. Полицията ще тества схемата в две области на града, където е забелязана най-голяма концентрация на кучешки изпражнения.

Собствениците на кучета, които не почистят след четириногите си ще трябва да платят глоба в размер на 1500 евро, както и да почистват улиците на града си като обществено полезен труд. В испанската столица започна кампания по улици, паркове и други обществени места, където се раздават милиони безплатни торбички, с цел да се окуражат стопаните да почистят след кучето си. След като не е забелязана сериозна промяна, властите са решили да втвърдят политиката си.

В няколко испански града са намерили много творческо решение на проблема. Миналата година североизточният град Тарагона обяви, че ще използва ДНК анализ на кучешките изпражнения, за да открият „четириногият пакосник”, а оттам и неговия собственик. През 2013 г. в град Брунет в близост до Мадрид пред къщите на жителите били поставени кутии с надпис „Загубени вещи”, в които слагали кучешкото ако.


#стопани #глоба #любимци #ДНК #кучета #Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници