Обновената Централна гара - София, се открива днес

Обновената Централна гара - София, се открива днес
A A+ A++ A

Днес ще бъде официално открита ремонтираната сграда на Централна гара - София, съобщи Министерството на транспорта. Очаква се днес министърът на транспорта Ивайло Московски да открие рехабилитираната станция. След повече от 20 месеца работа централната гара в столицата ще е изцяло променена. 

Основното здание на гарата е изцяло архитектурно променено. Има вече нова чакалня, нови билетни каси и нови перони. До тях се стига по нови ескалатори – с връзка към всички видове обществен транспорт. Ще има и специален кът за майки с деца. Пред гарата пътниците ги очаква паркинг с почти 100 места.

Проектът "Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София" обхваща обновяване на чакалнята, подлезите, пероните, част от коловозите, подобрена е енергийната ефективност, а на покрива са монтирани слънчеви панели.

Ремонтът започна през април 2014 г. от "Националната компания железопътна инфраструктура", а на следващата година се включи и общината с частично обновяване на гаровия площад

Изпълнител на ремонта е "Обединение ГБС – Централна гара София", а стойността му е 55 млн. лв. Финансирането е от оперативна програма "Транспорт".

#Централна гара София #Министерство на транспорта #Ивайло Московски #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"