Жълт код в цялата страна заради бурен вятър

Жълт код в цялата страна заради бурен вятър
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за 26 април в цялата страна заради бурен вятър. Кодът е в сила за всичките 28 области, като в Пернишка област и София град ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад със средна скорост 7-10 м/сек и пориви до 15 м/сек. В останалата част от страната ще духа силен вятър от запад-северозапад със средна скорост 14-19 м/сек и пориви до 22-24 м/сек.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен. Минималните температури ще бъдат предимно между 2° и 7°, по морския бряг между 9° и 11°, в София около 2°.

Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до 17°, а в Североизточна България, където през целия ден ще остане облачно и дъждовно, между 7° и 10°, в София около 10°, уточниха от НИМХ.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, но от запад те ще започнат да спират. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра минус 2°.

По Черноморието ще бъде хладно, ветровито, облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 13°.

#жълт код #НИМХ #БАН #вятър #температури #Черноморие #скорост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"