България е привлекателна за катарски инвестиции

България е привлекателна за катарски инвестиции
Премиерът Бойко Борисов се срещна в София с държавния министър на външните работи на Катар д-р Халид бин Мохаммед ал-Атия, който е на официално посещение в София. Снимка: МС
A A+ A++ A

България е привлекателна за инвестиции държава и Катар я разглежда като транзитна страна за търговията между Изтока и Запада, заяви държавният министър на външните работи на Катар д-р Халид бин Мохаммед ал-Атия по време на официално посещение в София.

„Ние сме тук със сериозни намерения да продължим договореното по време на срещите ни в Катар през март тази година“, каза още катарският държавен министър на външните работи в разговор с премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

На срещите на членове на кабинета „Борисов“ и Халид ал-Атия е договорено сътрудничество в областта на земеделието, храните, здравеопазването и културата.

Всички възможности в тези области ще бъдат обсъдени по време на предстоящото през май посещение на премиера на Катар шейх Хамад бин Джасим ал-Тани в България.

Министър-председателят Бойко Борисов определи Катар като ключов и приоритетен партньор в Персийския залив и изрази надежда, че българските компании ще се включат активно в процеса на инвестиционното сътрудничество.

На срещата бяха набелязани възможностите за реализиране на проекти извън разгледаните до момента, които ще бъдат обект на обсъждане при други посещения на катарска делегация у нас.

„Видях колко успешно изграждате добрите връзки между нашите две държави, Борисов, затова вярвам, че всички поети ангажименти за сътрудничество, ще бъдат осъществени“, заяви държавният министър на външните работи на Катар.

#министър-председател на България #премиер #Бойко Борисов #инвестиции #Катар #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"