Барак Обама ще изпрати още военни срещу ислямистите в Сирия

Барак Обама ще изпрати още военни срещу ислямистите в Сирия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според публикация на "Уолстрийт джърнъл" от неделя броят на американските военни в Сирия ще нарасне на около 300 души. От Белия дом не са коментарали съобщението.

Планът за допълнителните военнослужещи ще бъде обявен от Обама днес в Хановер, посочва ДПА. Президентът е стигнал до това решение, след като негови водещи военни съветници и други представители са му казали, че тези допълнителни военни в Сирия ще позволят на Пентагона да постигне още повече напредък към реализиране на целта за унищожаване на "Ислямска държава".

Една от основните задачи на допълнителните военни ще бъде да се опитат да привлекат повече сунитски араби към борбата на кюрдските части срещу ИД в Североизточна Сирия.

Допълнителните военни ще помогнат за прочистването от ИД на населяваните предимно с араби общини в и около бастиона на ИД в Сирия Ракка, предаде ДПА.

Сред допълнителните военни ще има членове на силите за специални операции и поддържащ персонал.
Миналата седмица американският министър на отбраната Аштън Картър обяви, че САЩ ще изпратят допълнителни 217 военни в Ирак, за да помагат в борбата срещу ИД. Така американските военни там ще станат 4087 души.

#ИД #Барак Обама #военни #Сирия #персонал #операции #отбрана #араби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »