„Ройтерс“: Бойко Борисов може да се окаже изключение в Източна Европа

„Ройтерс“: Бойко Борисов може да се окаже изключение в Източна Европа
Бившият бодигард Бойко Борисов, който култивира образа на мачо, скоро може да се превърне в изключение за развиващия се европейски изток, коментира „Ройтерс“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От Агенция "Ройтерс"; Превод: Агенция "Фокус"

Дясноцентристкият кабинет на премиера Бойко Борисов откри начин да запази популярността си – като не прави нищо, за да привлича избиратели, се посочва в коментар на агенция „Ройтерс“ за България – страната, която носи позорната титла „най-бедна в ЕС“.

Наложените икономии, в това число замразяване на пенсии и заплати, бяха сравнително меки.

България държеше под стриктен контрол бюджета си дори и преди финансовата криза, тъй като се опитваше да запази валутния борд на лева към еврото.

Резултатът – голям брой българи са недоволни от действията на Бойко Борисов, а икономиката продължава да среща трудности.

Рейтингите на управляващите обаче остават сравнително стабилни преди изборите догодина, коментира още агенцията.

„До известна степен съм доволен от мерките на българското правителство. Но заплатата ми остана непроменена вече три или четири години“, споделя пред „Ройтерс“ войникът Георги Стефанов пред входа на Народния театър в София.

Според коментара бившият бодигард Бойко Борисов, който култивира образа на мачо, скоро може да се превърне в изключение за развиващия се европейски изток. А именно – премиер, който налага икономии и въпреки това оцелява, за да разкаже своята приказка.

#министър-председател на България #премиер #избори #антикризисни мерки #заплати #пенсии #Бойко Борисов #България #„Ройтерс“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от България: поглед отвън
Последно от България: поглед отвън

Всички новини от България: поглед отвън »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници