Румен Петков: България щеше да е друга без ДПС и волята на Ахмед Доган

Румен Петков: България щеше да е друга без ДПС и волята на Ахмед Доган
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Уважаеми делегати, гости скъпи учредители на ПП ДПС, уважаеми съпредседатели, скъпи д-р Доган, бих искал да ви приветствам най-сърдечно от името на президента Георги Първанов и от името на ръководството на ПП АБВ”, заяви Петков.

''Без ДПС и волята на д-р Ахмед Доган, днес България можеше да е друга,'' каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков по време на IX-ата Национална конференция на ДПС, предаде агенция „Фокус“.

„Първо етническият мир и българският етнически модел, с който толкова много се гордеем и да кажем много ясно и отчетливо, че без ДПС, без волята на д-р Ахмед Доган, днес България можеше да е друга. Ние трябва да помним многохилядните митинги в Разград, в Търговище, в Исперих, онзи огромен митинг 90-ата година в Кърджали“, припомни той.

По думите му, в България възприемаме етническия модел като даденост, но в тази зала всички са наясно, че това не е така.

„Изправени сме пред огромни предизвикателства“, посочи Петков и изброи тероризма, едноличната власт. „От нея до тоталитаризма знаем, че има само една крачка”, уточни Петков. 

#ДПС #Румен Петков #АБВ #етнически мир #съпредседатели #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"