И Росен Плевнелиев в международния бойкот на Украйна

И Росен Плевнелиев в международния бойкот на Украйна
Росен Плевнелиев няма да участва в срещата на държавните глави от Централна и Източна Европа в средата на май в украинския град Ялта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

И президентът на България Росен Плевнелиев бойкотира Украйна заради потъпкването на човешките права на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко.

Росен Плевнелиев няма да участва в срещата на държавните глави от Централна и Източна Европа в средата на май в украинския град Ялта, съобщи неговата говорителка Мария Иванова.

„Президентът няма да участва. Решението в този смисъл беше взето отдавна и една от причините е състоянието на човешките права в тази страна“, посочва Мария Иванова пред АФП.

По този начин българския държавен глава се присъединява към международния бойкот на президентите на Германия, Хърватия, Чехия, Словения, Австрия, Италия и Естония, които вече съобщиха, че са решили да не участват във форума в Ялта.

Освен това Европейската комисия съобщи, че нито един еврокомисар няма да отиде в Украйна за мачовете в рамките на Европейското първенство по футбол.

#Росен Плевнелиев #президент #Президент на България #Украйна #Юлия Тимошенко #човешки права #Ялта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници