Solar Impulse 2 стигна до Калифорния

Solar Impulse 2 стигна до Калифорния
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Самолетът на слънчеви батерии Solar Impulse 2 стигна след тридневен полет от Хавайските острови до Калифорния. Преди да се приземи, самолетът мина над прочутия мост Голдън гейтс на Сан Франциско.

Полетът започна в четвъртък от Хавай, където машината беше подложена на дълъг ремонт, от който се нуждаеха повредените слънчеви батерии. Освен това Solar Impulse 2 чакаше и по-добро време. С този полет завърши деветият етап от околосветското пътешествие на задвижваната от слънчева енергия машина. То започна преди повече от година в Абу Даби.

На последния етап Solar Impulse 2 беше пилотиран от швейцарския пилот Бертран Пикар, който смени Андре Боршберг, който пилотира самолета до Хавай. Самолетът получава енергия за задвижването си изцяло от слънцето посредством 17 000 фотоелементи, разположени по корпуса му. Полетът се контролира всяка минута от диспечерския център в Монако. Метеоролози и организаторите на полета постоянно обновяват информацията и избират оптимален маршрут за слънчевия самолет. След като прелети над Америка, машината ще се отправи на второто от най-трудните си пътешествия – полет без кацане през Атлантика от Ню Йорк до Гибралтар.


#Solar Impulse 2 #самолет #Бертран Пикар #Калифорния #Хавай #ремонт #Андре Боршберг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"