Максим Бехар: Американският еврейски комитет допринася за положителния имидж на България в САЩ

Максим Бехар: Американският еврейски комитет допринася за положителния имидж на България в САЩ
Българският посланик в САЩ Елена Поптодорова (в средата) даде приятелска вечеря за делегати в Глобалния форум на Американския еврейски комитет във Вашингтон. Зам.-директорът на АЕК Виктория Шонфелд е втората отдясно.
A A+ A++ A

Американският еврейски комитет е сред най-силните поддръжници на един по-добър имидж на България в САЩ, заяви Максим Бехар, виден български експерт по медии и връзки с обществеността, след срещата си с изпълнителния директор на АЕК Дейвид Харис във Вашингтон.

Бехар е официален делегат на Глобалния форум на Американския еврейски комитет 2012 г., който се провежда в хотел „Гранд Хаят" в американската столица.

„Участвал съм в годишните форуми на АЕК в продължение на много години и определено мога да кажа, че едва ли ще се намери по-активен и убеден поддръжник на България от Американския еврейски комитет – не само в Съединените щати, но и в много други страни“, заяви Бехар.

„България наистина трябва да се погрижи за имиджа си по света много по-активно и да следва реперите, създадени от АЕК в това отношение през последните няколко години“, добави той.

В САЩ Бехар е успял да покани представители на най-значимите американски финансови компании на бъдещата инвестиционна конференция в София Bulgaria: Business UP, която ще се проведе на 11 май 2012 г. в хотел „Шератон“.

Конференцията Bulgaria: Business UP е организирана от най-голямата българска англоезична медия Novinite.com (Sofia News Agency) и Българската агенция за инвестиции.

През ноември 2012 г. голям български форум в една от централните синагоги в Ню Йорк ще почете 70-ата годишнина от спасяването на над 50 000 български евреи по време на Холокоста, съобщи по-рано равин Дейвид Грийнбърг на вечеря, дадена от българския посланик в САЩ Н. Пр. Елена Поптодорова в резиденцията й за участници в Глобалния форум на АЕК за 2012 г.

На вечерята присъства висшият мениджмънт на АЕК, както и чуждестранни делегати, включително и другите двама български делегати на форума – Виктор Меламед и Соломон Бали.

По време на вечерята Максим Бехар, който ще бъде и един от лекторите на инвестиционната конференция Bulgaria: Business UP в София следващата седмица, обяви визията си за необходимостта да се постигне бързо подобряване на международния имидж на България, включително и чрез организирането на световна кампания за разясняване на инвестиционните и данъчните предимства на страната.

По време на Глобалния форум на АЕК за 2012 г. участниците имаха възможност да чуят и да се запознаят с германския външен министър Гуидо Вестервеле, бразилския външен министър Антонио Патриота, канадския външен министър Джон Беърд, началника на кабинета на Белия дом Джейкъб Лю, както и с други държавни представители от над 15 страни по света.

#Максим Бехар #АЕК #Дейвид Харис #Елена Поптодорова #САЩ #Вашингтон #спасяването на българските евреи #Bulgaria Business UP #Джон Беърд #Джейкъб Лю

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"