Проверяват гранични полицаи за връзки с каналджии

Проверяват гранични полицаи за връзки с каналджии
БГНЕС
A A+ A++ A

Проверяват гранични полицаи за връзки с каналджии. Вътрешна сигурност на МВР разследва поне двама от служителите, съобщи Нова тв. Подозренията са, че са участвали в трафик на бежанци.

Заподозрените са от управлението в Свиленград и засега са отстранени от работа, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. Вътрешно разследване на МВР е установило участие на униформени в каналджийство. Миналата година случаите са 5, а сега - над два.

Превозвачите на мигранти през българска територия имали общ профил. „Това са обикновено лица от криминалния контингент”, обясни прокурор Кънчо Крумов.

За да се ограничи мигрантската вълна се работи усилено по изграждането на защитното съоръжение. Още следваща седмица на територията на Бургаска област започва изграждането на 26 км.

Главният секретар се срещна и с хора от доброволните отряди по границата. В пограничните райони хората разказват, че преди години граничарите работели добре с цивилните за опазване на границата. Сега обаче Законът ограничава гражданските отряди. „Техните действия достигат единствено и само като забележат потенциален нарушител, да уведомят компетентния орган, който е Гранична полиция”, обясни Георги Костов.

От началото на годината опитите за преминаване на „зелената” българо-турска граница са с 20 % по-малко спрямо миналата година. През КПП със 75 на сто.

#Георги Костов #каналджии #гранични полицаи #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници