Дянков: Агенция „Митници” отива в Русе

Дянков: Агенция „Митници” отива в Русе
„На етапи ще става преместването на ведомства от столицата в други градове на страната”, увери Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Агенция „Митници“ ще бъде преместена в Русе, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на парламентарния контрол.

„На етапи ще става преместването на ведомства от столицата в други градове на страната“, увери Дянков, чиято е идеята за реогранизацията, предаде Дарик радио.

По думите на министъра в началото с приоритет ще бъдат големите градове, където има университети с оптични връзки за свързване на администрацията с централната власт.

Дянков отчете, че трябва да се съобразява коя агенция къде да отиде, а не просто да се разхвърлят ведомствата „две на теб, две на мен“. Трябва да се види каква е спецификата на региона, категоричен е Дянков.

„Затова част от Министерството на земеделието отива в Пловдив, защото той е аграрен регион, затова туризмът отива в Пловдив, защото искаме да развием точно този туризъм – археологически и спа, който досега България не е развивала особено. Затова искам митниците да отидат в Русе, защото там е най-значителната ни от гледна точка на приходи митница“, обясни вицепремиерът.

Той изрази убеждението си, че ще има дебат по темата, но сподели, че е привърженик на идеята и смята, че опитът от други държави показва, че „в началото ще е трудно, но дългосрочно плюсовете от такава регионална политика многократно надвишават временните неудобства“.

#България #Пловдив #министерство на земеделието #Министър на финансите #вицепремиер #Симеон Дянков #Русе #Агенция „Митници”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »