Борисов: Увеличихме продължителността на живота

Борисов: Увеличихме продължителността на живота
A A+ A++ A

За трите години управление на ГЕРБ продължителността на живота в България се е увеличила с 1 година, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

„Днес проведохме с животновъдите среща относно „добавката палма“, както я наричат“, заявява премиерът в началото на правителственото заседание на 2 май, става ясно от стенограмата на заседанието.

„Деси (Десислава Атанасова, министър на здравеопазването – бел. ред.), трябва малко повече да го обясните, защото от тези добавки всичко се отделя директно като шлака на сърцето. Обяснете го хубаво. Нямаме против, но на продукта да пише, както на цигарите – „вредно за вашето здраве“, а който иска – да си го купи. Но там да пише кое е чисто – сирене, мляко, да си го има. Който иска да си купи по-евтино, да знае до какво води това. Също да е написано“, нарежда Борисов.

„Деси, и за статистиката, която излезе за удължаването на живота. За трите години наше управление с една година средно се е вдигнала продължителността на живота в България“, похвали се премиерът.

„Да, точно така е и аз се радвам, че сектор „Здравеопазване“ има с нещо, с което да се похвали. Действително статистиката на ЕВРОСТАТ е положителна. През 2006-2007-2008 г. са били съвсем различни тенденциите. От 2009 г. насам се увеличава продължителността на живота“, е отговорът на здравния министър Атанасова, според стенограмата от заседанието.

#министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #министър-председател #премиер #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »