Прокуратурата разследва твърдения за продажба на новородено

Прокуратурата разследва твърдения за продажба на новородено
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тя се е самосезирала във връзка репортаж, излъчен по Би Ти Ви тази сутрин, в който майка на новородено момче твърди, че лекари са продали бебето й.

Полина Гаврилова от врачанския град Роман е родила на 5 април в болницата в Плевен, а семейството на биологичния баща на бебето е подало сигнал в медиата, че то е продадено. Двамата нямат брак.

Пред камерата на Би Ти Ви майката разказа, че не е подписвала никакви документи, нито е вземала пари за бебето. Раждането е асистирал д-р Калин Поповски, който е и общински съветник в Плевен. Той разказа, че майката е родила на 4 април със секцио заради усложнения и че доброволно е дала детето на друго семейство и има телефоните на адвокатите.

В болницата е дошъл мъж, който се подписал като баща на детето, а Полина Гаврилова се е разписала, че му дава детето за един месец за отглеждане, разказва тя и твърди, че не е знаела, че го дава за осиновяване.

Детето е при семейство в Санаднски, твърди майката. След намесата на Би Ти Ви с нея се е свързал адвокат, на когото тя е казала, че си иска детето. Адвокатът е говорил и с нейната баба, която също иска бебето да се върне в дома й и обещава да помага в отглеждането.

"След приключване на проверката и подробен анализ на събраните данни ще бъде направена преценка за наличието на достатъчно данни за извършено престъпление, свързано със склоняване към изоставяне на дете", се казва в съобщението на районната прокуратура. Ако това бъде доказано в съда, законът предвижда наказание лишаване от свобода до една година и глоба до 2 хил. лв.

#новородено #прокуратура #болница #адвокат #роман #брак #престъпление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »