Секретен план за сигурност на германско летище е бил публичен месеци

Секретен план за сигурност на германско летище е бил публичен месеци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Секретен план за справяне с извънредни ситуации за летището в германския град Кьолн е бил публикуван и публично достъпен на уебсайта му месеци наред, съобщи германската телевизия Це Де Еф, цитирана от "Ройтерс". Откритието провокира опасения относно състоянието на сигурността след атаките в Брюксел по-рано тази година.

Според медията поверителният документ, дълъг повече от 230 страници е бил предназначен само за вътрешна употреба от служителите на летището. Той е включвал инструкции за справяне с природни бедствия, инциденти със самолети във въздуха, както и с терористични, бомбени заплахи и вземане на заложници.

В същото време преди месец беше публикувана информация, че "Ислямска държава" е публикувала снимки в интернет, призоваващи мюсюлманите в Германия да извършат атентати именно срещу летището Кьолн-Бон и правителствените сгради, в които се помещава и офиса на канцлера Ангела Меркел.

В немарливо публикувания документ са включени подробните инструкции къде пътниците трябва да се събират при извънредни ситуации. Той е бил публикуван на сайта през ноември 2015 г. и е бил свален, след като германската телевизия е изпратила запитване в рамките на разследването си.

 

#Кьолн #летище #сигурност #тероризъм #план #разследване #тероризъм #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"