Депутатка от ГЕРБ подава оставка заради бизнеса на съпруга си

Депутатка от ГЕРБ подава оставка заради бизнеса на съпруга си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева ще подаде оставка, съобщи зам. председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Причината е скандал с бизнеса на съпруга й.

Фирма на съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева е спечелила съмнителна сделка за 60 спирки в София, съобщи Нова телевизия. Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лева, които се плащат от Столична община. В разследването на телевизията независими специалисти оцениха спирките и пресметнаха, че цената им е двойно по-ниска.

Нова телевизия показа и снимки на служебната кола на заместник-кмета на София по транспорта Любомир Христов пред къщата на Коцева в Самоков. Заместник-кметът на София призна за познанството си с депутатското семейство, но добави, че не е шеф на Центъра за градска мобилност, който е пуснал поръчката.

"Центърът за градска мобилност е юридическо лице, което има собствено управително тяло, собствени процедури, собствен бюджет", коментира Христов. Шефът на Центъра за градска мобилност обеща проверка на случая.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е поискал оставките на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева и на зам.-кмета по транспорта на София Любомир Христов, потвърдиха от правителствената пресслужба.

В неделя, на срещата с актива на ГЕРБ, Борисов обяви, че ще бъде безкомпромисен към всички свои хора по отношение на корупцията и предупреди общинарите в столицата. "Ако някой си мисли, че на общински пазар в София може да си прави далавера и няма да го докопам един ден, дълбоко се лъже", предупреди Борисов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която е на заседание на Комитета на регионите в Амстердам, се прибира следобед и въпросът ще бъде обсъден още днес, казаха от общината.

Ирена Коцева е депутат от 26-и избирателен район в София.

 

#депутат #ГЕРБ #оставка #Център за градска мобилност #сделка #спирки #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »