Цветанов: Законът за конфискацията няма да се ползва за репресии

Цветанов: Законът за конфискацията няма да се ползва за репресии
Възможна злоупотреба със закона и използването му като репресия бяха отхвърлени като вариант от вътрешния министър Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма как законът за гражданската конфискация да бъде използван за репресии, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Чисто политически нашите опоненти го използват като аргумент, практически няма как да се случи. Изказванията са повече за презастраховане, отколкото реалности“, коментира Цветанов по bTV в петък.

След изнурителен труд в продължение на пет дни правителството окончателно прие спорния законопроект за отнемане на имущество, придобито от незаконна дейност.

По време на дебатите основният проблем за опозицията бе, че текстовете могат да се използват за натиск на неудобни хора.

Възможна злоупотреба със закона и използването му като репресия обаче бяха отхвърлени като вариант от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Той за пореден път припомни, че приемането на текстовете е било изискване на ЕК и на евроатлантическите партньори на България и премиерът с право е отбелязал, че успешното приключване на работата в парламента е спасило правителството.

По време на течащия дебат – и в парламента, и в медиите, депутатите от опозицията неколкократно се притесниха, че новият закон може да съсипе всеки неудобен гражданин.

Имало дори списъци, по които да започнат да се елиминират пречещите на властта след сигнали на „съвестни граждани“.

„Докато съм министър, не е логично да бъда този гражданин. Нямам никакъв списък и не съм се замислял по тази тема“, гарантира министърът.

#Цветан Цветанов #вицепремиер #министър на вътрешните работи #Закон за отнемане на имущество #ЕК #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"