Отново агресия от ученици към учител в Стара Загора

Отново агресия от ученици към учител в Стара Загора
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден случай на агресивно поведение в училище. Ученици от Професионална гимназия по механотехника и транспорт,,Никола Вапцаров,, в Стара Загора се държат невъзпитано в час по английски и посягат на учителка си, предаде БГНЕС.

Случаят бе разпространен вчера във видеоклип в социалните мрежи. За по-малко от 24 часа той бе гледан над 20 000 пъти, а участниците в него си изтриха профилите. Учениците са от 10 клас на гимназията. Според директорката Лидия Иванова те са добри ученици и е силно изненадана от поведението им.

,,Изобщо не мога да кажа, че това е поведение на тези ученици, аз лично съм изненадана от тях, които ги виждам, тъй като ги познавам преподавала съм в 9 клас на една част от тях и не мога да си представя, че това са същите ученици на които аз съм преподавала и знам тяхното поведение. Изключително лошо поведение и съм така изненадана,неприятно изненадана от това поведение,естествено те ще си понесат наказанието след решение разбира се на Педагогически съвет", каза директорката.

"Освен това ще бъдат предприети и допълни мерки за работа, разговори с класа, за съжаление в училището няма педагогически съветник, но помощник директорът и класният ръководител ще проведат съответно разговори за поведението на учениците. Проблемът е и наш, и на родителите, и на учителите и като цяло на обществото, в което живеем, но ние не трябва да се предаваме и да се мъчим да коригираме това, което се случва.

Затова са педагозите, затова е и училището, но аз споделих ,че ще потърсим и подкрепата на семейството, защото тази подкрепа също е много важна”, допълни Татяна Димитрова, директор РИ на МОН. Учителката сподели, че е много обидена. Иска да продължи да бъде учител, но се надява тази агресия да спре, в противен случай ще й се наложи да смени професията.

 

 

#училище #Стара Загора #агресия #инспекторат #Педагогически съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"