Радан Кънев обяви днешните арести за поредната PR акция на властта

Радан Кънев обяви днешните арести за поредната PR акция на властта
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Медийно планиране за повишаване на рейтинга на правителството" - така лидерът на ДСБ Радан Кънев определи пред Би Ти Ви днешното съобщение за арести във Фонда за лечение на деца, включително и на председателя Павел Александров.

Кънев припомни, че на работната среща с актива на ГЕРБ в неделя премиерът Бойко Борисов съобщи, че предстоят нови антикорупционни акции след тези в ДАИ и Агенцията за бежанците.

Според Кънев е опасен феномен борбата с корупцията да става под диктовката на премиера, а всяка сряда двамата с главния прокурор Сотир Цацаров да се събират на оперативки и, възможно, решават - този ще го ударим, а над този ще опънем чадър. "Ако приемем, че премиерът пуска борбата с корупцията и отваря вратата за няколко показни ареста, трябва ли да приемем, че досега той е затварял тази врата," попита реторично Кънев и подчерта, че в страната липсва независим център на съдебната власт, от която корумпираните трябва да се страхуват.

В профила си във "Фейсбук" лидерът на ДСБ описа четири възможни варианта - има данни за престъпление, те са разкрити от прокуратурата и после "покрити" пак от нея, по нареждане "отгоре"; има данни за престъпление, но прокуратурата ги е проспала поради некадърност; няма данни за престъпление, а шоу като част от правителствената пиар стратегия или данните за престъпление са забавени, за да "паснат на момента".

#Радан Кънев #Бойко Борисов #арести #ГЕРБ #Сотир Цацаров #рейтинг #Фонд за лечение на деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"