Прокуратурата арестува двама за побой на пътя

Прокуратурата арестува двама за побой на пътя
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа по бързо производство две лица за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди заради спречкване на пътя, съобщиха от държавното обвинение.

На 19 април 2016 г. е повдигнато обвинение на С. Х., на 25 г. от гр. Пловдив, и С.Т., на 22 г. от гр. Пловдив, по бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 точка 12 във връзка с чл. 130 ал. 2 и по чл. 325 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 18 април 2016 г., към 16,30 часа, в гр. Пловдив на бул. „Княгиня Мария Луиза“, близо до пешеходен светофар, двамата нанесли побой на 42-годишния А.Б., който се е движел по пътното платно с лек автомобил, марка „Пежо“. Обвиняемите пътували в същата посока с лек автомобил, марка „Мерцедес“. След спорно изпреварване двата автомобила спрели. Водачите слезли от колите, след което двамата обвиняеми нанесли побой на А.Б. Инцидентът е станал пред очевидци, които чакали автобуси на близката спирка, и пред водачи на автомобили, движещи се по същия булевард.

На 19 април 2016 г. С. Х. и С.Т. са задържани в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават процесуално-следствените действия по случая.

 

 

 

#прокуратура #Пловдив #арест #бързо производство #телесна повреда #кола #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"