Волен Сидеров се споразумя със съда относно хулиганската му проява на летище Варна

Волен Сидеров се споразумя със съда относно хулиганската му проява на летище Варна
A A+ A++ A

Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров успя да се споразумее със съда и по делото срещу него за хулиганство и нападение срещу полицай на летището във Варна.

Със споразумението се слага край на делото за скандала на летище Варна от началото на 2014 година. От заплатата на Сидеров ще бъдат удържани 15% в полза на държавата. Пробацията му не включва обществено полезен труд, а по-дълъг период, през който ще бъде удържана сума от заплатата му.

Една година пробация при редовни срещи с пробационен служител, задължителна регистрация по настоящ адрес и 15% удръжки от заплатата. Това е наказанието, което получи Волен Сидеров.

За телесната повреда на длъжностно лице наказанието му е една година пробация при същите мерки. Това заяви прокурор Зорница Тоскова. Относно данните за лъжесвидетелстване, тя посочи, че право на подсъдимия е да сключи споразумение. Тепърва ще се проверяват техните твърдения. Адвокат Васил Ставрев заяви, че при съмнения за лъжесвидетелстване на някои от съпартийците на Сидеров, които са твърдели, че той не е нападател, а жертва, може да бъде ангажирана прокуратурата.

Според прокурорите пробацията на Сидеров е достатъчно наказание за извършеното от депутата престъпление. След съгласието на частните обвинители, Сидеров и съдията по делото, той се призна за виновен.

Това бе поредното явяване на Волен Сидеров в съда, който от месец сключва споразумения след споразумения с държавното обвинение. Въпреки че по всички разследвания, заради които той се прости с имунитета си, първоначално отричаше да е виновен и твърдеше, че е жертва на прокурорско – полицейска репресия, от известно време Сидеров смени стратегията и вече 4 пъти е осъждан за хулиганство и с няколко наказания "пробация", удръжка от заплатата си и даже обществено полезен труд. Това се случи по актуалните му обвинения за хулиганство пред клекшопа на столичната улица "Раковски" и в НАТФИЗ, както и за по-старите - в Батак и пред парламента.

#Волен Сидеров #съд #летище #хулиганство #споразумение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »