Борисов: Това е лош закон за незаконно забогателите

Борисов: Това е лош закон за незаконно забогателите
„Ще видите, реакцията на всички евроатлантически посланици ще е изключително положителна за това, че беше приет в тоя му вид“, обеща министър-председателят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов определи новоприетия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество като „много лош закон за незаконно забогателите“.

„Мисля, че това е един много добър закон, ако има някъде нещо, което да уточняват – има бъдещи поколения, нека да го правят“, каза премиерът след приемането на Закона за незаконно придобитото имущество, предаде БГНЕС.

„Ще видите, реакцията на всички евроатлантически посланици ще е изключително положителна за това, че беше приет в тоя му вид“, обеща министър-председателят.

„Да, тежък, много лош закон за незаконно забогателите. От 22 години хората гледат палатите в подножието на Витоша, по морето, по язовирите и казват: в края на краищата откъде тия пари. Този закон се надявам да отрегулира този процес“, обясни Борисов.

Той нарече абсолютни инсинуации на опозицията твърденията, че текстът ще засегне и обикновените хора. За да обясни тази си теза, премиерът припомни Закона за амнистията.

„Тройната коалиция си прие закон, който да администрира всички техни престъпления, и Брюксел им каза, че това е голяма глупост, което са направили, но те си го приеха и то важеше до идването на нашето правителство на власт. Ние приемаме закон, който важи за нас“, каза Борисов.

Премиерът подчерта, че „всеки български гражданин, който е придобил по някакъв начин незаконен имот, ще му бъде отнет – това иска народът и това сме приели“.

„Днес ние сме на власт, утре ще дойдат други, след това трети – всички сме подвластни на този закон“, изтъкна той.

Бойко Борисов благодари на депутатите от ГЕРБ, че подкрепиха закона, и изброи, освен депутатите от ГЕРБ, и тези от РЗС и от „Синята коалиция“ и от независимите депутати. Той благодари и на опозицията, че е била конструктивна.

На 13-ия час от дебатите в четвъртък, на петия пленарен ден, отделен за обсъждане на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото имущество, той бе приет.

През цялото време на обсъждането пленарната зала бързо започна да се изпълва с народни представители и малко преди окончателното приемане на закона отдясно и в центъра почти нямаше свободни места, докато лявата половина съвсем не изглеждаше така.

Последният текст, който народните представители приеха, бе този, който определя престъпленията, заради които може да започне проверка срещу някого.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Закон за отнемане на имуществото #придобито от престъпна дейност #тройната коалиция #Закона за незаконно придобитото имущество #Брюксел #Витоша #ГЕРБ #РЗС #Синята коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »