9 вълшебни начина да бъдем щастливи

9 вълшебни начина да бъдем щастливи
A A+ A++ A

Да бъдете щастливи, не е непременно цел с дългосрочен план. Важно е да бъдете щастливи в ежедневието си, правейки малките неща. За да бъдете щастливи, трябва да започнете да го искате сега.

  1. Повишете нивото си на активност, това ще ви накара да се почувствате по-жизнени и енергични. Направете 20-30 подскока на място или потичайте 5 минути. Ще усетите неочакван нов прилив на енергия.

  2. Излезте навън сред природата и се разходете. Близък парк или алея могат да свършат чудесна работа. Повървете сами сред природата и освободете ума си. Порадвайте се на тишината и спокойствието.

  3. Обадете се на стар приятел просто за да го чуете как е. Поддържането на близка връзка с хората е една от опорните точки на щастливите хора. Усещането за принадлежност ни кара се чувстваме значими и щастливи.

  4. Отхвърлете задача, която отдавна ви мъчи, че трябва да я свършите. Оправете застраховката на колата, идете на лекар, предприемете покупката, която знаете, че ви е нужна, но все отлагате. Ще се почувствате облекчени и свършили нещо полезно.

  5. Усмихвайте се без причина. Създайте ведра атмосфера около себе си и ще започнете да заразявате околните. Позитивизмът и добрата енергия ще се „навъртат“ около вас, ако посрещате всичко с усмивка.

  6. Направете нещо добро. Може да е малко, но от сърце. Помогнете на възрастна жена да пресече улицата или да се качи в трамвая, дайте малко пари за благотворителна кауза и подарете старите си дрехи на някого в нужда.

  7. Спасете живот. Не е нужно да бъдете лекар, за да спасите човешки живот. Дарете кръв или попълнете карта за донорство. Нямате представа колко безценно може да е това ваше дело за нечий живот.

  8. Научете нещо ново. Научете се да плетете, да плувате, да използвате нова програма на компютъра, няма значение какво, стига да е по вкуса ви. Всяко придобито ново знание ни прави щастливи и мъничко горди от себе си.

  9. Кажете „Обичам те“ на хората, към които го изпитвате. Усмивката на лицата им не може да не ви направи щастливи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »