Престъпленията на мигрантите се отразяват необективно, сочи анкета

Престъпленията на мигрантите се отразяват необективно, сочи анкета
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мнозинството от жителите на Германия /68%/, Франция /67%/ и Великобритания /46%/ смятат, че информацията, която властите и медиите в тези три водещи страни-членки на Европейския съюз предоставят за престъпленията на мигрантите, не е обективна.

Това показват данните от изследване, извършено от компаниите Populus и Ifop. Най-малко се доверяват на своите власти и медии по този въпрос жителите на Франция. Едва 17% от тях смятат, че им се предоставя обективна информация за престъпленията, които биха могли да се дело на мигрантите.

Във Федералната република процентът на жителите, които се доверяват на своите медии и власти, е малко по-висок /25%/, във Великобритания 36% от запитаните вярват на предоставяната им информация. Данните от допитването показват, че мнозинството европейци се вълнуват от този въпрос и са осведомени.

Само 7% в Германия, 16% във Франция и 18% във Великобритания са се затруднили да отговорят на въпросите в анкетата. Допитването във Великобритания и Германия е било проведено от изследователската компания Populus от 3 до 4 февруари 2016 г. В него са взели участие 3556 души: 1047 във Великобритания и 1010 в Германия. 

#мигранти #анкета #престъпления #Европейски съюз #медии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"