Плевнелиев призова депутатите да подкрепят пакета проекти за модернизация на армията

Плевнелиев призова депутатите да подкрепят пакета проекти за модернизация на армията
БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният глава Росен Плевнелиев призова Народното събрание да подкрепи 9-те приоритетни проекта за модернизация на Българската армия в тяхната цялост и интегритет. Той обяви това по време на заключителния етап на тактическото учение „Ответен удар 16“ с участието на военнослужещи от българските и американските Сухопътни войски.

„Считам, че няма да изпратим добър сигнал към Въоръжените сили, ако само няколко месеца след като беше приета Програмата за развитие, една голяма част от приоритетните проекти бъдат „отрязани“ и се даде път само на един или два от тях“, заяви Плевнелиев. Президентът подчерта, че процесът на модернизация е важен както за Военновъздушните сили, така и за Сухопътни войски и Военноморските сили. Правителството ще има достатъчно възможности да определи през следващите години значимостта на всеки от проектите, добави още президентът.

Плевнелиев даде висока оценка на изпълнението на задачите на учението, чиято цел беше цялостна оценка на готовността на щаба и формированията на Механизираната пехотна батальонна група за развръщане и участие в съвместни операции с партньорите ни от НАТО. „Видяхме едни мотивирани български воини, които се интегрират успешно със своите партньори и които показаха много добри умения“, заяви президентът.



#Плевнелиев #проекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"