Удвояват броя на камерите в Брюкселското метро

Удвояват броя на камерите в Брюкселското метро
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На летището в Брюксел и в метрото на белгийската столица се въвеждат допълнителни мерки за сигурност след атентатите от 22 март, съобщава БТА, позовавайки се на местни медии. Белгийският национален авиопревозвач "Брасълс еърлайнс" предлага на своите пътници да регистрират багажа си ден преди полета. Пътниците могат да се явят в зоната с техническите хангари, където лично да донесат и оставят багажа, с който искат да летят на следващия ден.

Допуска се родители да регистрират багажа на децата си под 12-годишна възраст, ако ги придружават в полета. За да могат да направят това и ако нямат личен автомобил, пътниците трябва да вземат такси, което струва 40 евро между града и летището в едната посока.

Преди атентатите, при които бе разрушен терминалът за заминаващи пътници на летище "Завентем", клиентите на "Брасълс еърлайнс", както и на много други авиокомпании, разполагаха с удобството да регистрират багажа си, дори без да се срещат със служител на авиокомпанията. За тях бяха достъпни гишета за електронна регистрация на багаж, при която сканират електронната си бордна карта, поставят багажа на лентата, принтер отпечатва и подава лепенката за багажа и след като пътникът я постави, чантата автоматично се отправяше към самолета.

Промени се въвеждат и в работата на метрото. Местните власти съобщават, че предстои удвояване на броя на камерите за наблюдение по спирките и във влаковете на подземната железница. Общо 5000 камери ще подпомагат работата на охраната. Част от досегашните 3000 камери ще бъдат подменени с нови, за да се подобри качеството на заснеманата картина. Уточнява се, че от 2014 г. управата на метрото в Брюксел е установила връзка със своите колеги от метрото в Лондон, ударено от атентат преди 11 години.



#Брюксел #метро #камери #летище #Завентем #багаж #регистрация #пътници #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »