МВР планира кампания срещу кражбите на фирми

МВР планира кампания срещу кражбите на фирми
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

МВР планира провеждането на кампания за превенция срещу прехвърлянето на фирми на безимотни граждани. Целта е да се предотврати разрастването на тези практики. Инспектор Стоянова от Икономическа полиция обясни за "Хоризонт" по БНР, че т.нар. кражби на фирми сега се третират и преследват като документно престъпление, но има предложение за отделянето на деянието в наказателния кодекс, така че да се засили наказателната репресия.

Няма организирана официална статистика за размера на тези престъпления, посочи още експертът и поясни мотивите на хората да участват в престъпната схема. Заради все по-голямото обедняване на хората в кризисните години много от тях да принудени срещу заплащане да дадат личните си данни, дори да отидат при нотариус да се подпишат. Някои отиват на определени места и разписват документи, чието съдържание изобщо не познават.

Промени в регламентацията на търговския регистър и работата на нотариусите са насочени към ограничаване на злоупотребите и незаконното обсебване на имущество, заяви още инспектор Стоянова.

Към лицата-посредници на злоупотребите с фирми също се предявява наказателна отговорност, независимо, че тя е по-малка, напомни тя.

 

 

#МВР #кражба #фирми #престъпления #статистика #Търговски регистър #злоупотреби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници