ДАЕШ изпратила още джихадисти в Европа - увеличава се заплахата от атентати!

ДАЕШ изпратила още джихадисти в Европа - увеличава се заплахата от атентати!
БГНЕС
A A+ A++ A

Белгийската служба за оценка на заплахите, която ръководи цялата национална система за сигурност и разузнаване, потвърди официално, че "Ислямска държава" (ИД) е изпратила още джихадисти в Европа, съобщиха местни медии.

Според службата част от джихадистите са били насочени към Белгия. Засега равнището на заплаха за атентат в страната остава в третата, предпоследна степен. Това означава, че атентат е "възможен и вероятен".

В последните дни местни медии съобщиха, че в Белгия и вероятно в Брюксел се е върнал Юнес Абауд, брат на Абделхамид Абауд - ръководителя на джихадистките бригади, ударили Париж през ноември миналата година. Юнес целял "да отмъсти" за смъртта на брат си, загинал при щурма на френските специални сили в парижкото предградие "Сен Дени".

Белгийската прокуратура вчера потвърди, че е открила следствие по данните, че Юнес е отново в Европа. Преди две години, когато е бил 13-годишен, Юнес е бил отведен от брат си в Сирия и се е превърнал в най-младия джихадист на ИД. Службите имат данни, че неотдавна младежът се е обадил от Саудитска Арабия на сестра си Ясмина в брюкселския квартал "Моленбек", за да я предупреди, че се прибира.

#ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »