Бъдещето на Шенген ще бъде обсъдено от представители на ЕС

Бъдещето на Шенген ще бъде обсъдено от представители на ЕС
A A+ A++ A

Представители на европейските институции ще дискутират бъдещето на Шенгенското гранично пространство. Радиодебатът е съвместна инициатива на БНР и Европейската радиомрежа "ЕвранетПлюс". Той ще се излъчва пряко от Брюксел.

Дискусията под работно заглавие "С или без Шенген" цели да запознае слушателите със следващите законодателни стъпки на Евросъюза за справяне с миграционната криза и връщане на нормалното функциониране на Шенгенската зона. В момента няколко държави все още правят проверки по вътрешните граници на Шенген заради безконтролния поток от нелегални мигранти.

Сред участниците ще бъдат българските евродепутати Андрей Ковачев от ГЕРБ, Илиана Йотова от БСП, Искра Михайлова от ДПС, Ангел Джамбазки от ВМРО, както и българския представител в Европейския икономически и социален съвет в Брюксел Диляна Славова, председател на Бюрото за външни отношения. Тази дискусия от студиото на Европарламента в Брюксел ще се предава пряко на честотите на програма "Хоризонт" от 13.30 ч. до 14.15 ч.

Втората част на дебата ще бъде на английски език и ще продължи да се предава на живо с картина и звук на интернет сайта http://euranetplus-inside.eu

В него ще говорят Лоран Мюсшел, директор по миграция и убежище в Генерална Дирекция вътрешни работи на Европейската комисия, Гонсало Лобо Хавиер, зам.-председател по комуникациите на Европейския икономически и социален съвет и евродепутатите Ребека Хармс от германските Зелени, Тимъти Къркхоуп от британските консерватори и Виктор Негреску от румънските социалисти.

#ЕС #Шенген #Брюксел #дискусия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници