Руски инспектори ще посетят военни учения на територията на България

Руски инспектори ще посетят военни учения на територията на България
A A+ A++ A

Група руски специалисти ще проведат между 18 и 21 април инспекция на територията на България в рамките на Виенския документ от 2011 г. относно мерките за укрепване на сигурността и доверието.

„Инспекцията ще се проведе, за да се определят мащабите на осъществяваните в пределите на указания район съобщени военни дейности или за потвърждаване на отсъствие на военна дейност, подлежаща на предварително уведомление. Площта на района ще обхваща около 14 хил. кв. км.“, пише в съобщение, публикувано на сайта на руското министерство на отбраната.

Началникът на руския национален център по намаляване на ядрената опасност Сергей Рижков заяви, че по време на инспекциите руските специалисти ще посетят учебни райони и полигони, ще получат брифинги за провежданата в района военна дейност, информация за разположените в указаните райони военни формирования и военни части на българските въоръжени сили, а също така ще посетят и планираните в страната между 19 и 21 април военни учения.

Според информацията, публикувана на сайта на българското министерство на отбраната до 21 април на учебния полигон „Ново село“ ще се проведат съвместните американско-български учения „Ответен удар 2015“. В тях ще участват над 740 военнослужещи от България и САЩ, както и над 140 единици бойна, транспортна и специална техника.

#България #специалист #доверие #Русия #опасност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »