Нова онлайн платформа ще работи за превенция на престъпността в селата

Нова онлайн платформа ще работи за превенция на престъпността в селата
A A+ A++ A

Нова онлайн платформа ще работи за превенция на престъпността в селата. Това съобщи Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села. Той обясни, че жителите на селските райони могат да подават сигнали както за нарушения, така и за потенциални заплахи за сигурността в селските райони. Борисов допълни, че в интернет портала са публикувани ценни съвети, свързани с всички рискови аспекти.

„Включва се опасно шофиране, тоест имаме модул, в който могат да се правят снимки на нарушители и потенциално опасни хора. Естествено, това се придвижва в комуникацията със съответните органи. Имаме модул за подаване на сигнали за незаконна сеч. Също така тук хората могат да пращат снимки и информация“, заяви Борисов. По думите му, в онлайн платформата е интегриран и модул за директни анонимни запитвания до Европейската служба за борба с измамите по отношение на еврофондовете в земеделието и развитието на селските райони.

„Има и модули за кражби и измами с аграрна продукция и агротехника, както и битова престъпност“, обясни председателят на Асоциацията на българските села. Той каза още, че целта на новата онлайн платформа е да се стимулира ангажираността на местните хора за подобряване на сигурността. Той добави, че е необходимо държавата да се погрижи за инсталиране на система за видеонаблюдение в селските райони, което да включва и контрол на регистрационните номера на автомобилите.

#платформа #превенция #села #престъпност #район #Съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"