Младежът, пребил ромско момче в Овчеполци, проговори

Младежът, пребил ромско момче в Овчеполци, проговори
A A+ A++ A

Младежът, който преби ромско момче в село Овчеполци съжалява за това, че "държавата ни е такава", става ясно от думите му пред bTV. Клип, в който 21-годишният Ангел пребива 17-годишното момче от ромски произход Митко се повяви в интернет и предизвика възмущение.

Ангел и Митко се засекли, когато ромското момче отишло да си купи цигари. Ангел разказа своята версия за случилото се, според която Митко му препречил пътя и поискал 5 лева назаем.

"Викам: „Добре, бе, ти като си ром, ще си просите цял живот, така ли?! Не искате да работите, не искате нищо?!" И той каза: „Ние сме равни. Българите и ромите сме равни." И аз се издразних. Защото това е безобразие. Толкова време го търпим, че... независимо... как да го обясня...", обяснява Ангел.

И твърди, че съжалява, но не за гаврата, а „'щото държавата ни е такава - за това съжалявам най-вече", казва Ангел.

Митко и семейството му се появяват в Овчеполци преди 2 години. Момчето от малко работи като ратай в местна кравеферма. Никой в селото не може да каже лоша дума за него - описват го като честен и добродушен. Митко е отгледан без баща и практически почти сам издържа своите по-малки братя и сестри.

Вбесени от видяното в социалните мрежи, активисти на „Евророма" посещават Овчеполци и се заканват да сезират главния прокурор за жестоката гавра.

Ангел не изпитва вина. Споделя, че обича родината си и е готов да я защитава: „Националист съм. Защитавам гордо държавата си. Където ида съм отишъл, съм бил горд да кажа, че съм българин. Никога не съм го скрил. Независимо дали ни плюят по другите страни или ни нямат никакво уважение, аз съм горд да кажа, че и съм българин!".

Допреди три дни Митко и Ангел не са имали никакви пререкания. Днес и двамата се страхуват да ходят по улицата.

Дали от страх, или по друга причина биячът вчера ходил при Митко, за да му се извини и да го моли да не подава жалба.

#младеж #момче #Овчеполци #държава #клип

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници