Доброволци под патронажа на държавата да се включат в охраната на границата, предлага ДСБ

Доброволци под патронажа на държавата да се включат в охраната на границата, предлага ДСБ
БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ предлага, ако не достига щатът на МВР и МО, доброволци, но организирани и контролирани от държавата, да се включат в охраната на границата ни заради мигрантската вълна. Това обяви на пресконференция Борис Станимиров, цитиран от БТА.

Доброволците трябва да са преминали задължително необходимата подготовка, да имат подходящите умения, да действат по заповед и да носят отговорност пред българската държава, обясни той. На свой ред държавата трябвало да поеме патронажа и организацията на този процес.

За никого не било тайна, че за всеки, който пресича границата ни от Турция, не е безплатно и се контролира от определени престъпни мрежи, според данните на зам.-председателя на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Следва, посочи той, МВР да предприеме активни мерки за борба с каналджийството.


Атанасов разкритикува силовото ведомство, че не разследва публични сигнали за такива действия, което говорело, че една част от тях се онтролират от служители на самото министерство. В южна България има на възлови места началници с прякори като Радо Схемата, което доказвало именно информацията на тъмносините, по думите на тъмносиния политик.

Затова, поиска Атанас Атанасов, трябва да се разследват лицата, за които има тежки съмнения, че участват в каналджийски мрежи.


#ДСБ #доброволци #охрана на границата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »