Цветан Цветанов: Парламентарната група на ГЕРБ е стабилна

Цветан Цветанов: Парламентарната група на ГЕРБ е стабилна
БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентраната група на ГЕРБ е стабилна, уверена във всички законодателни промени, които правим. Това е важна предпоставка за стабилността на страната. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

Цветанов участва в откриването на Националната работна среща на ПГ на ГЕРБ с представителите на местната власт. „ГЕРБ постигна невероятен успех на общинските избори през 2015 г. Спечелихме 130 общини. ГЕРБ реално представлява 5 милиона и 600 хиляди жители от малко над 7 милиона души. Това ни натоварва с огромна отговорност“, заяви той. Цветанов заяви, че вторият мандат на ГЕРБ в изпълнителната власт е важен, защото върна България в единственият възможен път – това е европейският.

Той се спря и на работата на правителството и отношението с коалиционните партньори. „Правителството е формирано от наши коалиционно партньори и министри от други политически сили. Но нито веднъж ГЕРБ не е работил срещу тях, а е подкрепял всяка една тяхна инициатива, защото знаехме, че така подкрепяме премиера Бойко Борисов. За съжаление не винаги получаваме такава подкрепа от коалиционните си партньори“, каза Цветанов. "Изключително важно е да бъде подкрепяно правителството в реформите. Тези реформи преминават през парламента", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Политическа партия ГЕРБ подкрепя правителството на Бойко Борисов и ще продължи да го прави. Колкото по-сплотени и единни сме, толкова по-успешни ще сме през следващите години, категоричен е Цветанов. Знаем, че управлението на Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ са без алтернатива. В тази тежка обстановка само България е остров на стабилност в региона, в който живеем. Г-н Борисов вие сте доказан лидер и можете да ни водите в правилната посока, заяви Цветанов, обръщайки се към премиера.

Доверието е най-големият капитал на ГЕРБ. То ни дава най-голямата сила, но в същото време лесно се губи. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която откри форума. Тя защити увеличаването на цената на билета за градския транспорт в София. „Само преди няколко дни Столична община взе тежко е непопулярно решение да увеличи цената на билета в София. Ясно си даваме сметка, че единственият начин да покажем, че решението е било правилно като пуснем нови автобуси и изградим нови 12 км от метрото“, каза Фандъкова.

Тя заяви, че няма политик, който иска да взема непопулярни мерки. „Реформите изискват тежки решения“, добави Фандъкова и пожела успех на конференцията. България разчита на политическа ГЕРБ, която носи духа на младите хора, заяви в своето приветствие кметът на ГЕРБ Димитър Николов. Той подчерта, че „силата на ГЕРБ е в нашата заедност, нашата кауза“

#Цветанов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »