Албанската партия на Ахмети подкрепя провеждането на предсрочни избори на 5 юни

Албанската партия на Ахмети подкрепя провеждането на предсрочни избори на 5 юни
БГНЕС
A A+ A++ A

Най-голямата албанска партия - Демократически съюз за интеграция /ДСИ/ в Република Македония подкрепя решението на Държавната избирателна комисия /ДИК/ за провеждане на предсрочни парламентарни избори на 5-ти юни. Ръководената от Али Ахмети ДСИ е сред подписалите споразумението от Пържино от лятото на миналата година, което предвижда провеждане на парламентарни избори.

Говорителят на ДСИ Буяр Османи съобщи, че за партията са важни две неща - оценката на ДИК и тази на международната общност. "Трябва да обясним на обществото, че след обявяването и насрочването на изборите остават само два важни фактора относно честността на вота и те се отнасят до организатора на изборите и до наблюдаващият ги. Организатор в този случай е ДИК, с балансиран и независим състав, а наблюдател е международната общност. За нашата партия - ДСИ, са важни само тези два фактора, защото позициите на ВМРО-ДПМНЕ, на СДСМ и правителството съдържат политически мотиви и защитават партийни интереси. Нашето решение ще бъде съобразено с интересите на албанците съгласно тези два фактора", каза още Османи.

Управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски категорично подкрепя провеждането на изборите на 5-ти юни, докато опозиционният Социалдемократически съюз обяви бойкот. По-малката албанска формация - ДПА на Мендух Тачи все още не оповестила своето решение относно участието си в изборите. Късно снощи в Скопие се проведе поредният протест, организиран от гражданското сдружение "Протестирам". Протестът мина без инциденти и около 21.00 часа българско време участниците се разотидоха.

#Ахмети #ДСИ #Македония #предсрочни парламентарни избори #ВМРО-ДПМНЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »