Йотова: Има опасност България да се превърне в огромен бежански лагер

Йотова: Има опасност България да се превърне в огромен бежански лагер
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Пред нас има огромна опасност през следващите месеци нашата страна да се превърне в един огромен бежански лагер, така както стана в Гърция и това няма да стане без участието на собственото ни правителство”, предупреди евродепутатът Илиана Йотова в изказването си на XIII конференция на софийска градска организация на БСП.

„От няколко дни чувам теза, че „понеже видите ли целия свят се е наговорил, има заговор срещу България, срещу Балканите за превръщането ни в буферна зона”.

„Това е абсолютна партенка”, посочи Йотова. „Това изразява безпомощност и предварително огласяване на вече взето решение, защото Борисов трябва да послуша големите началници”, каза тя.

Йотова зави, че след като месеци наред, години наред са водили битка да отпадне един текст от т. нар. Дъблинско споразумение, според който България като външна граница на ЕС трябва задължително да приема и дава убежище на бежанци, преди два дни е видяла готова позиция на българското правителство, което се отказва от този текст.
„България не може да се възползва от Споразумението ЕС – Турция. Борисов не успя да го извоюва. България остана извън обхвата на новата политика за гранична и брегова охрана – Борисов тук говори, там мълчи. България има погрешна политика по отношение на санкциите срещу Русия”, каза Йотова.

Според нея правителството на Борисов е готово да продаде националния интерес на България, за да не бъдат спрени еврофондовете. „Защото пари няма, ще има тежки финансови корекции поне в няколко Оперативни програми”, смята Йотова.

Според нея хората в това управление гледат на властта като прехрана, а не като на ангажимент към българските граждани. 



#Илияна Йотова #БСП #бежанци #Дъблинското споразумение #еврофондове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"