Здравното министерство не се притеснява от проверката на прокуратурата

Здравното министерство не се притеснява от проверката на прокуратурата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравното министерство не се притеснява от проверката, която започна прокуратурата относно двата паралелни договора за дарение - този, с който Турция ни дава ваксините „Пентаксим”, и другият, с който България дава на Турция препарат срещу хепатит В. Това стана ясно от думите на заместник-министъра Ваньо Шарков в предаването „Събуди се” на Нова телевизия.

„Всякакви спекулации по тази тема трябва да спрат, иначе този разговор ще бъде безкраен. Прокуратурата трябва да свърши своята работа. Всичко, което касае финансовата страна на въпроса е съвсем ясно. Става въпрос за различна цена при различните ваксини”, заяви Ваньо Шарков.

Според него именно след проверката на прокуратурата разговорът ще бъде завършен и за всички ще стане ясно, че всичко е направено, както трябва.

„Имаше доста хора, които не бяха запознати с условията на двата договора, но създадоха спекулативна обстановка и правиха коментари, че стойността на ваксините от българска страна била много по-голяма отколкото стойността на ваксините от турска страна и как България губела. Няма плащане, а има доставка”, заяви Ваньо Шарков.

Що се отнася до просрочените дългове на болниците, Шарков заяви, че този въпрос винаги е стоял на дневен ред, а новината, че били увеличени с 20 милиона лева в сравнение с края на миналата година, е свързана с това, че в рамките на миналата година са стартирани няколко процедури.

 

 

 

 

#Ваньо Шарков #здравеопазване #ваксини #проверка #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"